Kdo pomůže MUŽI řešit jeho trápení se vztahy?

Psychické trápení nemine ani ženy, ani muže. Zatímco ženy spíše inklinují k depresím a úzkostem a polykají farmaka a čokoládu, muže toto utrpení dohání k závislostem. Alkohol, drogy, hráčská vášeň i závislost na sexu jej vhání do ještě větších muk duševních. Nuselský most by mohl vyprávět. Jaké osudy je donutily, aby přelezli jeho zábradlí?

Stávají se i takové situace, kdy je takto zdeprimovaný muž schopen ukončit nejen svůj život, ale i své rodiny. Dokonce neváhá i ohrozit veřejnost.

ROZCHOD ONA VS. ON

Ona se rozchodem trápí víc než on. Oproti mužům ženy partnerský kolaps analyzují, hledají a zkoumají, proč tomu tak bylo. Stávají se emocionálně silnějšími. Do vztahů se hned nevrhají. Z dlouhodobého hlediska se něžné pohlaví oproti pohlaví silnějšímu vyrovnává s rozchody daleko lépe.

Muže konec vztahu trápí také, ale ne tolik jako ji. Starý model za nový vymění lehce. Nicméně z dlouhodobějšího hlediska je střídání partnerek sebedestruktivní. Mezi vztahy chybí prostor na truchlení. Vězte, i kluci mohou brečet. Nová láska mu sice dovolí zapomenout, ale srdce mu nezahojí. Při opakovaném „zapomínání“ nemusí nálož emocí zvládnout a to už je krok k zoufalým činům.

POMŮŽEME I MUŽŮM

I když vám příroda a ego velí sexuální výboje, odolejte! Místo hýčkání ženských křivek dejte péči zahojení srdce. Ponořte se do ticha a rozjímejte. Poznejte své JÁ. Odhalte nastavení, která vás blokují v tom, mít láskyplný a plnohodnotný vztah.

Podívejte se, jak muži, kteří již prošli koučinkovým křeslem, hodnotí práci se svou koučkou.

REFERENCE KLIENTŮ

„Dobrý večer, ještě jednou díky za koučink s Vámi. Otevřelo mi to oči. Hlavně uvědomění si emoční vázanosti na moji mamku a také to, že vlastně moje já (ten Vojta uvnitř mě) je nejlepším kompasem, který ví nejlépe, co chce. Je dobře, že jsou lidé, jako jste Vy, kteří dokáží druhým pomoci. Děkuji za Váš čas a přeji hezký zbytek víkendu.“ Petr, Praha

„Dobrý den… docházím na koučink pár měsíců a vím, že mě jako osobu, která je v každodenním stresu a presu, to obrovským skokem posunulo. Vybral jsem úžasnou koučku , která je mojí spřízněnou duší a dokonale mě dokáže v těžkých chvílích motivovat a nasměrovat tím správným směrem. Moje životní situace byla na začátku „neřešitelná“ a dosti bolestivá. Řešil jsem osobní problémy a v návaznosti na ně přišly i profesní problémy a nešlo to zastavit. Nyní po pravidelných návštěvách a vlastní práci se všem věcem, které jsem prožil a stále prožívám, už jen směji. Jsem neskutečně vděčný za tuto osobu, lektorku a úžasnou ženu koučku, která stojí po mém boku. Otevřela mi oči a sundala z nich klapky. Zjistil jsem, že život je moc krásný na to, abychom se utápěli v něčem, co bylo a je jen životní zkouškou. Největší chybou člověka je chyby nedělat. Kdyby to tak nebylo, nedošel bych tam, kde jsem, nepoznal lidi, které jsem poznal, neuvědomil si věci, které jsem si uvědomit měl, a hlavně jsem našel sám sebe a zjistil jsem, kde jsou moje priority a moje hodnota. Změnil jsem sebe a ostatní už je v naprosté návaznosti.
Mockrát děkuji za obrovský posun!!!“ Lukáš, Chrudim

Pokud se i vy chcete ve svém životě posunout dál a vyřešit, co vás aktuálně trápí, můžete si vybrat svou koučku z týmu Lucie Königové zde www.lucie-konigova.cz/koucove.

Nebo byste rádi seděli na druhé straně a pomáhali lidem? Staňte se profesionálním koučem díky akreditovanému výcviku koučů od Life Academy, který se koná v Praze. Naučíte se techniky pro osobní růst i pro pomoc druhým. Pro absolvování tohoto kurzu není nutná žádná předchozí praxe.

Zdeňka Rumlová
Certifikovaná koučka u Lucie Königové. "Naučte se mít rádi sami sebe." Více informací o autorce zde.

Nová kniha

Cesta zpátky k sobě

Buď  tím, kým opravdu jsi.

Jak porozumět sami sobě, trvale změnit svá vnitřní nastavení a žít v souladu se sebou.

Kniha

(Ne)Gramotný rodič

Jak uspět jako rodič.

Děti jen zrcadlí své rodiče. Začít je potřeba u sebe.

Komentáře