Nezralý muž

Dlouho jsem ve vztahu zavírala oči. Odmítala jsem vidět, že místo plnohodnotného partnera mám doma další dítě. V těle dospělého vězel malý kluk. Ubrečený, ufňukaný chlapeček vyžadující pozornost. Čekající, co já udělám, rozhodnu, vyřeším, zařídím, ba i dokonce zaplatím. K tomu má uvařeno, uklizeno. Prostě jako u maminky. Full service. Mama hotel. Jediný rozdíl mezi ním a mými dětmi byl ten, že mé děti spaly ve svých postýlkách a on se mnou. A nejen to.
Svoji jedinou roli matky „trojčat“ jsem zvládala na výbornou. A každá mamka vám potvrdí, že péče o dvě děti plus další v podobě partnera je zatěžující. Skloubit rodinu, děti i práci byl úkol nadlidský. Servis 24 hodin. A pak se večer proměnit ve smyslnou milenku. 
Potřebnou energii jsem hledala v čokoládě.

KDY MUŽI DOSPÍVAJÍ?

Oproti nám ženám si pánové dávají na čas. Je mnoho studií, které řeší, kdy jsou muži
zralí. Jediné, na čem se badatelé lidské duše shodují, je to, že jsou to dvě desítky let a více od plnoletosti. Pro mou zkušenost platí: „Puberta chlapa končí až v urně.“ Dlouho mi trvalo, než jsem procitla. Řešit s partnerem ve věku mého otce například to, co řeším se čtyřletým robátkem, je dost alarmující.

DĚTI S MATKAMI NESPÍ

Synové s matkami nespí. To je koloběh života. V pubertě potomek dospěje, jde vstříc
svému životu. Odklání se od své zploditelky a zaměřuje se na vztahy s dívkami svého
věku. Zakouší čáry lásky. Poznává neznámá zákoutí ženského těla. Dychtivě se vrhá do
sexuálních zážitků. Poznává svou sexualitu. Tak to má být.
A tak i nezralý muž když „dospěje“, vydává se na lov milostných zkušeností. To znamená stejný proces: odklání se od „matičky“ a využívá svých již nabytých znalostí. A „maměnka“ doma pláče. Hroutí se jí svět.
Hoši se ze svých výprav vracejí domů. Do rodinného přístavu. Nabrat síly. Nafasovat čisté prádlo. Přečkat tam milostné zklamání. Totéž dělají i malí velcí chlapáci. Uvědomují si, že mateřskou vlastností je své „děti“ milovat bezpodmínečně a matky jim odpustí vždy. A na to hřeší.

PROČ PŘITAHUJI TAKOVÉ MUŽE? PODÍVEJ SE NA OTCE

Tak proč tedy přitahujeme nezralé muže? Otec je ten, kdo formuje náš partnerský život v dospělosti. Pořád budeme hledat kopie tatínka. Ač teď odmítavě vrtíte hlavou, je to tak. On je uložil hluboko do podvědomí. A střelka kompasu v něm nás vede neomylně k cíli. Mým pravým, dle věštby mého podvědomí, měl být přecitlivělý, nezralý muž, řešící své trable v alkoholu a týráním ženy.
Svému otci jsem odpustila (pustit od sebe) za předurčení mého osudu. Věřte nebo ne, než jsem začala pracovat na osobním růstu. Byla to trnitá cesta a bolestivá.

PŘESTAŇ BÝT SAMARITÁNKOU

Při hledání partnera nelovte v moři rozbouřených emocí. Nezachraňujte každého
trosečníka, který vám šeptá sladká slovíčka. Je to past. Mluvím z vlastní zkušenosti. Po bouřlivém rozchodu s exmanželem (mimochodem nezralým) jsem nahodila udičku do takových vod. Přiznávám, motiv nebyl dobrý. Pomsta. Vytáhla jsem si přímo „nezralého sólo kapra“. Muže specializujícího se na rybářky v rozvodovém emočním kolotoči. Ta zkušenost mě připravila o poslední iluze. Stačilo pár slůvek: „Když mě zachráníš, budu tě milovat.“
Chytat ve stejných vodách jako vždy není také dobré řešení. Rybník vašeho starého
nastavení je plný „nezralých ryb“. Dovolte si zalovit si v krásném, teplém moři, kde plují jen emočně zralí, výstavní sumečci.

SINGL – ČAS PRO SVŮJ RŮST

Nemáte zrovna partnera? Obáváte se výběru, protože jste stejně jako já lovila ve špatných vodách? Dejte si timeout. A pracujte na sobě.
ZMĚNÍM-LI SE JÁ, ZMĚNÍ SE LIDÉ V MÉM OKOLÍ.
Vezměte svůj osud do svých rukou. Přestaňte být loutkou. Staňte se sebevědomou ženou. Vlastní zkušenost je k nezaplacení. Kdybych zůstala v roli „máti“, své psychické výkyvy bych stále řešila dorty, alkoholem, antidepresivy a pak vzala zpět svého „nezdárného synátora“. A cyklus by pokračoval dál. Osud stokilové alkoholičky s podlomeným zdravím mě však neláká. Já jsem na světě, abych vychovala své potomky v lásce.
A JEN ŠŤASTNÉ MATKY MAJÍ ŠŤASTNÉ DĚTI.
Není nic snazšího než kliknout na www.lucie-konigova.cz a společnou prací se dostaneme k moři nekonečných možností a lásky.

Zdeňka Rumlová
Certifikovaná koučka u Lucie Königové. "Naučte se mít rádi sami sebe." Více informací o autorce zde.

Nová kniha

Cesta zpátky k sobě

Buď  tím, kým opravdu jsi.

Jak porozumět sami sobě, trvale změnit svá vnitřní nastavení a žít v souladu se sebou.

Kniha

(Ne)Gramotný rodič

Jak uspět jako rodič.

Děti jen zrcadlí své rodiče. Začít je potřeba u sebe.

Komentáře